Etli sebze çorbası tarifi Kışın şifa kaynağı
Malzemeler
250 gram dana eti (kuşbaşı)
1 su bardağı bezelye (konserve değil)
1 havuç
1 soğan
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 küçük yumurta sarısı
Karabiber pulbiber tuz
5-6 bardak soğuk su
Çorbanın Tarifi
Etin içine karabiber ve su koyarak haşlayalım. İyice yumuşayınca küçük küçük resimdeki gibi ayıralım kenara alalım.
Başka bir tencereye bezelyeleri alıp, onları da haşlayalım kenara alalım.
Başka bir tavaya sıvı yağı koyalım,içine ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
Soğanlar pembeleşince küçük doğranmış havuçları da ekleyelim.
Daha sonra eti ve bezelyeleri de ekleyip, kavurmaya devam edelim.
Çorbayı yapacağımız tencereye un,yumurta sarısı ve yoğurdu ekleyip, karıştıralım.
Üzerine 6 bardak su ekleyip ocağın altını açalım. Biraz ısınmaya başlayınca içine tavandaki etli sebzeli karışımı ekleyip karıştıralım.
Tuz,karabiber ve pul biberleri de ekleyelim,kaynamaya bırakalım. Çorbamız hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder